צוואות

צוואות

עו"ד מיכל ליף מתמחה בעריכת צוואות לרבות צוואות הדדיות וצוואות מורכבות כאשר יש מורכבות נכסים או מורכבות יורשים, כגון יורשים קטינים ויורשים בעלי צרכים מיוחדים, בהקמת נאמנות על פי צוואה ומתן הוראות לנאמנים. ביחד עם הלקוח אנו מבינים את היקף נכסי הירושה, היורשים הפוטנציאליים, הנסיבות ורצונות הלקוח לגבי רכושו וכותבים הוראות צוואה מדויקות בהתאם לרצונו של הלקוח. כמו כן, עו"ד מיכל ליף מתמחה בעריכת הסכמי חלוקת עיזבון ובטיפול בהוצאת צו ירושה וצו קיום צוואה. 

בעריכת הצוואות מושם דגש על פתרונות יצירתיים לחלוקת העיזבון בין היורשים ולהעברת הרכוש ליורשים בדרך הנכונה ביותר מתוך ראיה רחבה ובחינת כלל נכסי המוריש ויורשיו לרבות בחינת ענייני המיסוי הנוגעים לנכסי הנדל"ן וביצוע תכנוני מס לגיטימיים. 

באמצעות הצוואה אדם נערך מראש על מנת לדאוג לקרובים שלו ובאמצעות תכנון נכון ועריכת צוואה מדויקת, שאינה נתונה לפרשנויות, ימנע סכסוכים ותקלות מס. 

עורך דין צוואות וירושות מקצועי 

חוק הירושה תשכ"ה – 1965 הוא החוק המסדיר את כללי הירושה וקובע כיצד יתחלק עזבון – נכסי הירושה לאחר פטירתו של אדם. החוק קובע חלוקה ליורשים על פי דין או במידה ויש צוואה – על פי הצוואה. החוק קובע תנאים לתקפותה של צוואה וכיצד ניתן להגיש התנגדות לצוואה. חשוב כי אדם יניח ליורשיו צוואה בה הוא מביע את רצונו כיצד יחולק רכושו לאחר פטירתו גם כדי למנוע מחלוקות. חשיבות עריכת צוואה גוברת כאשר יש מורכבות ביורשים (כגון יורשים בעלי צרכים מיוחדים) או בנכסים (כגון נכסי נדל"ן עם זכויות בנייה שלא ניתנות לחלוקה שווה בין היורשים, עסק, חברה). כדי למנוע סכסוכים בבית המשפט תוך התנגדות לצוואה והטלת ספקות בה מומלץ לפנות לעורך דין צוואות וירושות על מנת לערוך צוואה שתהיה בהירה ומנוסחת היטב, אשר לא ניתן יהיה להטיל קשיים בקיומה.  

מחלוקות אפשריות באשר לצוואה

בשלב בקשה לצו קיום צוואה עשויות להתעורר מחלוקות באשר לפרשנות הצוואה והבנת ניסוחה וכן בעניין הטלת דופי בצלילותו של כותב הצוואה בעת עריכתה. ניסוח ועריכת צוואה על ידי עורך דין המתמחה בצוואות וירושות ימנע טענות היעדר כשירות, השפעה בלתי הוגנת (טענה להשפעה מצד הזוכה על פי הצוואה) או מעורבות של זוכה בעריכת הצוואה. עורך דין מיכל ליף תדע לבטא את רצון כותב הצוואה גם במקרים מורכבים כגון: אי בהירות באשר לסכום כסף או רכוש שניתן על ידי הורים לאחד הילדים בעודם בחיים, והבהרת הסוגייה האם דובר היה במתנה או שמא בהלוואה ויש להשיב את הזכויות על אותו רכוש/ סכום כסף לכלל העיזבון.

Share by: