הפקדת ייפוי כוח מתמשך באפוטרופוס הכללי

מה היתרון ב: הפקדת ייפוי כוח מתמשך באפוטרופוס הכללי

מומלץ לכל אדם מעל גיל 18 לערוך ייפוי כוח מתמשך כאשר הוא צלול וכשיר לנהל את ענייניו ולקבל החלטות.

ייפוי כוח מתמשך יסייע לכם לשמור על זכות הבחירה והחופש להחליט לגבי גופכם ורכושכם במצב בו לא תהיו מסוגלים לקבל החלטות ולהביע רצונכם.

ייפוי כוח מתמשך מהווה תחליף למודל האפוטרופסות אשר מומלץ להימנע ממנו עד כמה שניתן. באמצעות ייפוי כוח מתמשך אדם מבטיח את זכות הבחירה והרצון שלו, החירות והאוטונומיה שלו וקובע מי יהיה מיופה כוחו.

בעריכת ייפוי כוח מתמשך נחסך הצורך בפנייה לבית המשפט בהליך למינוי אפוטרופוס ובכך נחסכים עלויות, זמן ובירוקרטיה.

ייפוי כוח רגיל או נוטריוני לא מחליף ייפוי כוח מתמשך.

כשאדם עורך צוואה הוא קובע מה ייעשה ברכושו לאחר פטירתו.

כשאדם עורך ייפוי כוח מתמשך הוא קובע מה ייעשה ברכושו ובגופו עוד בחייו אם חלילה לא יהיה מסוגל לקבל החלטות בעצמו.

ייפוי כוח מתמשך נועד להחליף את הצורך במינוי אפוטרופוס. אם האדם לא נערך מראש ונכנס למצב שלא מסוגל לקבל החלטות – יצטרכו למנות לו אפוטרופוס. לא ניתן לערוך ייפוי כוח מתמשך כשאדם נכנס למצב של חוסר כשירות, יש להיערך מראש. 

מהם ההבדלים בין אדם שערך ייפוי כוח מתמשך לבין אדם שלא ערך ייפוי כוח מתמשך?

  1. כאשר אדם נכנס למצב של חוסר כשירות ולא ערך ייפוי כוח מתמשך מראש, הוא לא יוכל לקבל שירות רפואי או בנקאי (כגון משיכת כספים) מייד אלא הגוף שנדרש לתת שירות יקפיא את מתן השירות עד לקבלת צו מבית המשפט על מינוי אפוטרופוס. אם לעומת זאת האדם ערך ייפוי כוח מתמשך מראש, נוכל מייד להשתמש בו מבלי צורך לפנות לבית המשפט ולקבל את השירות שאנו צריכים מיידית.
  2. כאשר אדם נכנס למצב של חוסר כשירות ולא ערך ייפוי כוח מתמשך מראש, הבקשה למינוי אפוטרופוס תגיע לשופט שלא מכיר את האדם ואת הרצון שלו והוא יחליט מי ימונה כאפוטרופוס. יכול להיות שזה יהיה פרסונה שהאדם רצה ויכול להיות שזה יהיה פרסונה שהאדם לא רצה. יכול להיות שתהיה מחלוקת בין הקרובים של האדם מי ראוי להתמנות כאפוטרופוס, מה גם שלעתים קיים חשש שהאפוטרופוס ינצל את כוחו לרעה, כבר היו מקרים כאלו. ואז בית המשפט יכול להחליט שאף לא אחד מהקרובים של האדם ראוי להתמנות כאפוטרופוס אלא ימונה תאגיד או עמותה, שזה לא מומלץ. אם לעומת זאת אדם ערך ייפוי כוח מתמשך , הוא קובע מראש מי יהיה מיופה הכוח שיטפל בענייניו, לפי רצונו וההעדפות שלו.
  3. כאשר ממונה אפוטרופוס, לאדם שמונה לו אפוטרופוס אין יותר גישה לחשבון הבנק שלו. האפוטרופוס יחליט היכן יגור, האם יעבור למוסד, כמה דמי כיס יקבל מהכסף שלו. לעומת זאת אדם שערך ייפוי כוח מתמשך קובע בייפוי הכוח מראש הנחיות מפורטות והוראות מפורשות כיצד הוא רוצה שינהגו ביחס אליו, מה יעשה עם נכסים שלו, כיצד לנהוג אם צריך השגחה רפואית צמודה ועוד.
  4. אפוטרופוס נדרש להעביר פרטה – דיווח לאפוטרופוס הכללי על כל הוצאה, זוהי הכבדה של ממש על האפוטרופוס, טרחה רבה וסרבול. לעומת זאת הממונה בייפוי כוח מתמשך לא צריך לדווח לאפוטרופוס הכללי. 


הפקדת ייפוי כוח מתמשך באפוטרופוס הכללי תיתן שקט נפשי ויתרון בתכנון עתידי לפי רצון הממנה.



Share by: